Skip to the content

Hidden Champions: de verborgen parels van de beleggerswereld

De Hidden Champion staat garant voor een hoog rendement en een erg betrouwbare aandelenkoers. Kortom: de heilige graal van de belegger. Maar zoals hun naam al doet vermoeden, zijn dit type van bedrijven erg dun bezaaid, én bijzonder moeilijk te vinden.

China Internet Report 2019: "Van copycat naar techpionier"

Beperkten de meeste Chinese techbedrijven zich tien jaar geleden nog tot het zo goedkoop namaken van westerse technologie, vandaag zijn de copycats van weleer uitgegroeid tot innovatieve reuzen. Sterker nog: de Chinese technologie wordt nu overal ter wereld duchtig gekopieerd. Dat staat te lezen in het lijvige China Internet Report 2019. Een bloemlezing.

India kiest resoluut voor Modi 2.0

Met alle aandacht die tegenwoordig naar China gaat, lijken velen te vergeten dat er in Azië nóg een land bestaat met meer dan een miljard inwoners, namelijk India. In de grootste democratie ter wereld is de bevolking bovendien veel jonger. Bovendien lijkt de sterke groei er nog lang niet over zijn top heen. Econopolis reisde recent naar Mumbai en New Delhi om ter plaatse poolshoogte te nemen. We spraken er met een twintigtal bedrijven, lokale consultants, investeerders en analisten, en maken hierbij een korte balans op van de opportuniteiten en uitdagingen na de recente verkiezingen. 

"Zieke wereldeconomie aan het infuus"

De wereldeconomie draagt de gevolgen van de handelsoorlog tussen twee economische grootmachten China en de Verenigde Staten. Protectionistische maatregelen en tarieven tieren welig en overheden doen er alles aan om de eigen economie te stimuleren, desnoods door handelspartners aan te pakken. In een geglobaliseerde wereld zijn het de meest open landen die hier de negatieve gevolgen van dragen. De verslechterende wereldhandel zorgt ervoor dat centrale bankiers de voorbije maanden een bocht van 180 graden maakten en de eerder opgeborgen stimuli opnieuw bovenhaalden. Klaar om de zieke economie van een nieuwe baxter te voorzien. Maar is dit wel de juiste aanpak op de lange termijn?

SEP: "Nergens meer tech scale-ups dan in de VS"

Nergens ter wereld vinden we meer technologiebedrijven dan in de Verenigde Staten. Silicon Valley laat andere tech-hubs ver achter zich. Dat blijkt uit een rapport van Startup Europe Partnership (SEP). Tussen 2010 en 2018 gingen ruim 389 techbedrijven publiek in de Verenigde Staten. In Europa waren dat er slechts 179, in China 123.

Waarom een DBI-fonds een slimme belegging is voor vennootschappen

Heeft uw vennootschap een liquiditeitsoverschot? Dan is een beursbelegging een logische stap. Enig nadeel: de dividenden en meerwaarden worden bij verkoop fors belast. Het DBI-fonds biedt een fiscaalvriendelijke oplossing. 

[VIDEO] Macro-economisch en financieel nieuws: 3 juli 2019

Jeroen Kerstens bespreekt het belangrijkste financiële en macro-economische nieuws van 3 juli '19. Hij heeft het onder andere over de gevolgen van de handelsoorlog tussen de VS en China voor de wereldwijde beurzen.

Nieuwe miljardendeal met AbbVie goed nieuws voor Allergan-aandeelhouder

Afgelopen dinsdag lanceerde het Amerikaanse biofarmaceutisch bedrijf AbbVie een bod op zijn sectorgenoot Allergan. AbbVie biedt 63 miljard dollar (188,24 dollar per aandeel) of een premie van 45% tegenover de slotkoers van Allergan van de dag voordien. Abbvie, dat erg afhankelijk is van één product, wil zijn aanbod diversifiëren. Voor de aandeelhouders van Allergan is de nakende overname alvast goed nieuws.

[PODCAST] BNR Nieuwsradio met Marc Langeveld (Econopolis)

Marc Langeveld praat u bij over de beursactualiteit

Libra oogst lof en kritiek

De financiële wereld beleefde vorige week mogelijk zijn iPhone-moment toen Facebook zijn nieuwe wereldmunt voorstelde: de libra. Economen en beleggers reageren voorzichtig positief. Vanuit politieke hoek kwam er tegenkanting. Voor de reacties, eerst de feiten. Wat weten we eigenlijk over de libra?   Wat is de libra? Facebook mag dan wel het nieuws wereldkundig gemaakt h ...