Skip to the content
beleggen in mode

Einde van de hoogconjunctuur in de haute couture?

Armani, Cavalli, Ferragamo,  ...: de grote Italiaanse modehuizen van weleer staan onder druk. En ook elders in Europa is de ster van enkele gevestigde modemerken tanende. Dat is grotendeels te wijten aan het succes van e-commerce en aan de onwil/onkunde van de modehuizen om zich aan te passen. Is het rijk van de klassieke haute couture uit?   Van de catwalk naar de webshop Niet ...

Beleggers smullen van veggieburger

Veggie gaat mainstream en richt zich steeds uitdrukkelijker op vleesliefhebbers. Op 1 april lanceerde Burger King in de Verenigde Staten zijn nieuwste Whopper: een 100 procent plantaardige hamburger die bijna niet te onderscheiden is van echt rundvlees. In het koelvak van uw plaatselijke Delhaize en Albert Heijn vindt u tussen de varkensribbetjes en filets mignon ook de Beyond Burger. Pioniers als het beursgenoteerde Beyond Meat (NasDaq) en Impossible Foods lijken klaar om de wereld te veroveren. Gigantisme of gezonde ambitie?

Hoe duurzaam zijn groene obligaties?

Er gaat een groene golf door de beleggerswereld. Vorige maand verzamelden 117 investeerders uit veertien landen in geen tijd 750 miljoen euro voor een duurzame obligatie van de Vlaamse overheid. En vorige week nog haalde de Nederlandse overheid 6 miljard op voor een groene obligatie. Vanwaar dat plotse succes? En zit er geen schaduwrandje aan de groene beleggersgolf?

De magie van kwantumcomputers: technologie van de toekomst

Sinds de jaren ’60 neemt de rekenkracht van computers exponentieel toe. Maar die evolutie heeft stilaan zijn fysieke grenzen bereikt, terwijl de vraag naar krachtigere processoren nooit luider heeft geklonken dan vandaag. De oplossing? Kwantumcomputers, een totaal nieuwe maar veelbelovende technologie die de toekomst van data-processing op zijn kop kan zetten.

[VIDEO] Beleggen in goud? Onze expert deelt zijn advies

Er zijn verschillende redenen waarom goud een slimme belegging is. Wealth Manager Marijn van Zundert vertelt u er alles over in deze video.

[VIDEO] Filip Palmans over duurzaam beleggen bij Econopolis

Wat is duurzaam beleggen? En hoe verzoen je duurzaamheidsprincipes zoals respect voor mens en milieu met de winstdoelstellingen van de belegger? Onze Director Wealth Management vat het voor u samen.

Komt er een einde aan de historisch hoge zalmprijs?

Vorige week vond in Brussel de Seafood Expo Global plaats, een van de grootste handelsbeurzen voor de vissector ter wereld. De stijgende vraag, de historisch hoge zalmprijs en het effect van innovatieve kweekmethodes op de wereldwijde productie leverden heel wat voer voor discussie. Onze analist trotseerde de visgeur en schreef het volgende verslag.

[VIDEO] Beursupdate en economisch nieuws (07/05/19)

Onze Wealth Manager Jeroen Kerstens bespreekt het belangrijkste macro-economische nieuws van deze week (7 mei 2019). Hij neemt onder andere de handelsoorlog tussen China en de VS onder de loep.

Beleggen in voetbal: scoren op het veld én op de beurs?

Ajax wervelt momenteel door de Champions League. En ook financieel beleeft de club hoogdagen. Daags na de 2-1-overwinning tegen Juventus in de kwartfinale schoot het Ajax-aandeel 8 procent de hoogte in. Juventus zag zijn beurswaarde daarentegen met ruim 15 procent zakken. Winst of verlies op het veld worden dus cash betaald door de belegger. Een logische vraag is dan: is beleggen in voetbal wel verstandig? En welke factoren, naast de sportieve prestaties, zijn nog bepalend voor de beurskoers van een voetbalclub?

Beleggen in Indonesië: land met veel potentieel … en evenveel uitdagingen

Econopolis bracht recent een bezoek aan Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. We hadden er meerdere meetings met bedrijven waar we ofwel vandaag al in beleggen, of waarin we in de toekomst mogelijks willen investeren. Met het oog op de presidentiële verkiezingen in april was het sowieso een interessant moment om ter plaatse poolshoogte te nemen.