Skip to the content
Smiling co-worker in conference room

Over ons

Een Belgisch huis met een nieuwe aanpak

Econopolis kan bogen op een team van professionele analisten en beheerders in België. We bekijken wereldwijd alle opportuniteiten kritisch om steeds – met de beste bescherming – het maximum rendement te halen binnen de strengste duurzaamheidsnormen.

Investment team of Econopolis

Vergelijk onze beleggingsfondsen en prestaties gerust met de gekende spelers. We verdienen een plaats naast de grootste internationale vermogensbeheerders en werden recent nog door Morningstar bekroond met een maximumscore van 5 sterren inzake patrimoniumbeheer.

Onze gerichte aanpak vertrekt van een duidelijke macro-economische visie op lange termijn, zoals onder meer geschetst in de boeken Econoshock (2008), Gigantisme (2019) en De Klimaatschok (2022) van oprichter-CEO Geert Noels. Ze bestaat erin enerzijds de beleggingsportefeuille volgens de doelstellingen van de cliënt optimaal te beschermen tegen externe schokken en koopkrachtverlies, en anderzijds om het kapitaal op een duurzame manier te laten aangroeien, met veel respect voor het vermogen dat ons wordt toevertrouwd.

 

 

Uw lokale beleggingsboutique

Wat maakt ons uniek?

Econopolis wil excelleren. We waken over zes unieke kwaliteiten om onze cliënten de uitstekende service te geven die ze van ons verwachten.

Lokaal verankerd

Econopolis is 100% Belgisch en heeft het een coöperatief ondernemingsmodel. De groep wordt gecontroleerd door de oprichter, het management en de medewerkers. Belgisch financieel talent krijgt bij ons de kans om het spaargeld van de Belgen productief te beleggen. Daarmee zijn we een buitenbeentje: er zijn nog maar een handvol fondsenhuizen die aandelen, obligaties, munten en wereldwijde fondsen beheren vanuit België.

Bereikbaar

Onze deur staat altijd open voor onze klanten, we zijn een glazen huis. Onze ’toren’ (ons hoofdkantoor in Antwerpen) heeft een grote conferentiezaal waar we onze klanten graag en vaak ontvangen. Met onze nieuwsbrieven, webinars en actua-video’s brengen we u op de hoogte van het laatste nieuws in de wereld en uit eigen huis. Bovendien staan onze wealth managers als vast aanspreekpunt klaar voor al uw vragen.

Wendbaar

Het leven staat niet stil. Als de wereld verandert, spelen wij daar alert op in. Verkiezingen, conflicten, pandemieën … we maakten het allemaal mee, en werken dag en nacht zodat onze cliënten op beide oren kunnen slapen.

Internationale roeping

Lokale speler? Ja, maar voor de wereldwijd geïnvesteerde fondsen kunnen we ons gerust meten met de prestaties van de grootste internationale fondsenhuizen. Op vlak van beleggingen kijken we met een brede blik naar de hele wereld, zonder lokale home bias. Onze analisten en beheerders hebben antennes over de hele wereld en reizen regelmatig voor bedrijfsbezoeken en -onderzoeken.

Kostenbewust

We zijn erg voorzichtig om transacties te maken, omdat dat telkens kosten meebrengt. Maar dit mag ons niet tegenhouden om posities snel af te bouwen of op te bouwen waar nodig. Een goede relatie met enkele grote brokers, houdt de kosten laag, en de efficiëntie hoog. Om dezelfde reden is een goede depositobank erg belangrijk voor het kostenefficiënte beheer.

Uitstekende reputatie

De naam en faam van Econopolis trekken cliënten over de streep. De sprong naar vermogensbeheer is niet altijd eenvoudig. Onze cliënten weten dat we respectvol en voorzichtig met hun financiële middelen omspringen. We zijn geen anonieme speler, maar herkenbaar, aanspreekbaar en verantwoordelijk.