Skip to the content

Na regen komt zonneschijn

Wanneer het regent, wordt iedereen nat, maar met een grote paraplu en de wetenschap dat de zon weer zal schijnen, loont het om blijvend in te zetten op technologiebedrijven.

Polycrisis

Hoe bewogen het derde kwartaal van dit jaar al was, ook het vierde kwartaal dient zich eerder onrustig aan. We zitten vandaag in een “polycrisis”. Stijgende inflatie is daar een onderdeel van, maar er is ook het veranderende klimaat, de gezondheidscrisis, geopolitieke conflicten en een sluimerende nieuwe eurocrisis. Maar we zijn wellicht “piekcrisis” al voorbij. De piek van de inflatie is dichtbij, het momentum in Oekraïne is gekeerd, Covid is achter de rug en we pakken het klimaat kordater aan. Maar nu is er ook nog China!

Vastgoedbedrijven staan dit jaar zwaar onder druk

De coronacrisis zorgde voor een discrepantie tussen de verschillende sub-segmenten van de vastgoedsector. In 2020-2021 was logistiek vastgoed een grote winnaar, terwijl winkelvastgoed en kantoorverhuurders als de grote verliezers werden gezien. 2022 is tot dus ver een zeer moeilijk jaar wereldwijd voor de beurs. Echter, het verlies op een brede index van Europese aandelen (-19%) verbleekt bij het gemiddeld verlies op Europees beursgenoteerd vastgoed (-44%).

[VIDEO] Geert Noels over Gigantisme op NPO Radio 1

In het Nederlandse radioprogramma 'Geld of je Leven' op NPO Radio 1 legt Geert Noels uit hoe we toe moeten naar een toekomst met een kleinere, tragere en menselijkere economie.

[VIDEO] Beleggen in klimaataandelen

Philippe Van Loock (Econopolis) geeft toelichting bij de laatste stand van zaken op de beurzen en bij de gunstige tendenzen voor klimaataandelen.