Skip to the content

Het belang van een sterke balans

Hoewel de beurskoersen het op dit moment misschien niet doen vermoeden, hakt de coronacrisis stevig in op onze economie. COVID-19 houdt het dagelijks bedrijfsleven in een wurggreep. In uitdagende tijden als deze is het voor bedrijven meer dan ooit belangrijk dat ze beschikken over een sterke balans. Liquiditeitsproblemen lijken onvermijdelijk voor ondernemingen met veel kortlopende schulden

Hoe coronaproof zijn farma-aandelen?

Wie zich afvraagt welke impact Covid-19 had op de prestaties van de farma-aandelen denkt waarschijnlijk spontaan aan spectaculaire koersprestaties op de beurs, maar beleggers rekenen zich best niet te snel rijk, zegt Danny Van Quaethem, Senior Equity Analyst bij Econopolis.

Tijd om te beleggen in gesplitste aandelen van Apple of Tesla?

Zijn gesplitste aandelen de nieuwe heilige graal voor beleggers? De positieve beurscijfers van Apple en Tesla geven aan dat investeerders er alvast in geloven. Maar wat is zo een geplitst aandeel eigenlijk? En wat kan je eruit halen als belegger? De geldexperts van Het Laatste Nieuws Geert Noels en Paul D’Hoore leggen uit.

Eten technologische bedrijven de rest van de wereld op?

Door corona is er op de beurs een tweedeling ontstaan. Dat stelt Marc Langeveld vast, Senior Fund Manager & Director Econopolis The Netherlands. Zo ging de beurswaarde van Apple onlangs door de grens van 2 biljoen euro heen, dat is een 2 met 12 nullen. Daarmee is Apple ongeveer vier keer zo groot als de hele Belgische economie of even groot als alle beursgenoteerde Duitse aandelen. Anderzijds hebben de niet-techbedrijven te maken met ongekende krimp. Worden zij definitief verslonden door de technologiereuzen?