Skip to the content

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

Data is de nieuwe olie en 5G is de nieuwe stoomlocomotief welke aan de basis zal staan van de volgende technologische revolutie. De wereld gaat van Gigabytes naar Exabytes en door naar Zettabytes en deze explosie aan data moet natuurlijk goed beheerd worden. De data dient zonder vertraging beschikbaar te zijn in onze netwerken, moet van A naar B getransporteerd worden, daar ook nog opgeslagen en vervolgens moet dit hele traject worden beschermd met een solide cybersecurity oplossing zodat kwade geesten er geen misbruik van kunnen maken. Marc Langeveld, Senior Fund Manager & Director Econopolis The Netherlands, licht de opportuniteiten van de nieuwe 5G technologie voor beleggers toe.

Moet u actief of passief beleggen?

Luidt de coronacrisis de terugkeer in van de ‘actieve’ belegger? Bij de opbouw van een beleggingsportefeuille gaat een aanzienlijk deel van het denkwerk naar het gebruik en de rol van actieve versus passieve beleggingen. Maxim Gilis, fondsbeheerder bij Econopolis, legt het verschil uit en vertelt hoe het komt dat deze keuze de beleggingsresultaten serieus kan beïnvloeden.

Waterstof brandstofcellen. Kleine beekjes worden grote rivieren. (1)

Gezien het opkomende karakter van groene waterstof, wordt de industrie van waterstofproductie door elektrolyse momenteel gestuwd door een verscheidenheid aan nieuwe spelers. Soms gaat het om publieke spelers die gesteund worden door nationale en lokale overheden, soms om private spelers die zich hebben weten verzekeren van een afzetmarkt, en vaak werken ze samen. Tegelijkertijd duiken soms ook enkele van de traditionele, fossiele brandstoffen spelers op in het speelveld, waarbij het legitiem is om de vraag te stellen of zij met dezelfde daadkracht deze opkomende industrie echt vooruit wensen te helpen.

Waarom gaat het slecht met de economie maar wel goed op de beurs?

Terwijl het ene bedrijf na het andere, groot of klein, verwacht dit jaar nog mensen te moeten ontslaan, lijkt het wel alsof beursgenoteerde ondernemingen immuun zijn voor de economische gevolgen van de coronacrisis. Dat blijkt althans uit de vele positieve berichten over onder andere de Brusselse beurs en die van Wall Street.

"Wisselkoersbewegingen kunnen uw beleggingen maken of kraken"

U hebt het ongetwijfeld al gemerkt wanneer u ooit zelf betaald hebt in bijvoorbeeld Zwitserse frank of Britse pond: de prijs van je bestelling kan, omgerekend naar euro, de ene dag verschillen van de andere. Voor beleggers kunnen deze wisselkoersen een grote impact hebben op het uiteindelijke rendement van hun aandelen.

Econopolis versterkt corporate governance

Na de management buy-out in augustus 2019, verwelkomt het uitvoerend management van de Econopolis Groep vier bijkomende familiale aandeelhouders om haar corporate governance-structuur te versterken en haar ambitieuze groeiplan te verwezenlijken. Daarnaast kondigt de groep ook de benoeming van een bijkomende onafhankelijke bestuurder aan.