Skip to the content

Coronavirus is een wake-up call voor schuldbeladen bedrijven!

Het coronavirus woedt hevig over de hele wereld. Ook in ons land blijft het aantal besmettingen dag na dag toenemen. In feite zijn er twee mogelijke scenario’s. In het eerste scenario blijft het virus zich wereldwijd verspreiden, maar neemt het tempo van de besmettingen af. Sowieso is er economische en financiële schade, maar kan er beterschap optreden in de tweede jaarhelft.

[VIDEO] De impact van het Corona- virus op de financiële markten

Jeroen Kerstens, Macro Econoom & Wealth Manager bij Econopolis, geeft toelichting rond de impact van het Corona-virus op de wereldeconomie, de financiële markten en hoe Econopolis zich momenteel positioneert als belegger.

Mister Market is weer manisch- depressief!

De afgelopen twee weken waren een heuse rollercoaster op de wereldwijde financiële markten. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus gingen de beurzen fors lager. Vooral vorige week was een rampweek voor aandelenbeleggers. Veilige havens waren bijzonder populair, waardoor het volume aan obligaties met negatieve rente verder toenam. Ook goud was zeer gezocht. Toch is er niet zo heel veel veranderd.