Skip to the content

Lessen uit de jaarlijkse nieuwsbrief van Warren Buffett

Afgelopen zaterdag publiceerde grootmeester Warren Buffett (“het orakel van Omaha”), voorzitter en CEO van Berkshire Hathaway, zijn jaarlijkse nieuwsbrief aan de aandeelhouders. Het is al sinds 1965 dat Buffett dit doet, en elk jaar opnieuw zijn de nieuwsbrieven een pareltje dat veel informatie voor beleggers bevat.

Regelmatig beleggen werkt!

Op het moment waarop we deze bijdrage schrijven, maandag 24 februari, gaan de wereldwijde beurzen fors naar beneden. Ze worden geplaagd door COVID-19 (het coronavirus), dat zich steeds verder lijkt te verspreiden. Uit angst voor een pandemie met zware economische gevolgen drukken beleggers op de verkoopknop.

Lift- off voor goudprijs in euro!

Goud was uitgedrukt in euro nog nooit zo duur. De sterke stijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro de afgelopen maanden heeft in euro voor een bijzonder sterke prestatie gezorgd.

In AI we trust?

Het heeft al enkele jaren wat voeten in de aarde gehad, maar de afgelopen weken heeft de Europese Commissie, na de ambitieuze green deal, opnieuw duidelijk positie genomen in een innovatief beleidsdomein: Artificiële intelligentie. Op 19 februari lanceerde de Commissie haar “Witboek betreffende artificiële intelligentie”.

[VIDEO] Stand van zaken rond de Belgische aandelen

Danny Van Quaethem, Senior Equity Analyst bij Econopolis, geeft een stand van zaken rond de Belgische beursgenoteerde aandelen. Hoeveel opwaarts potentieel is er nog en waarom is het interessant belegd te zijn in Belgische aandelen?

Hoe beleggen in een VUCA-wereld?

De huidige toestand van de financiële wereld kan best worden omgeschreven als een VUCA-wereld. Dit is een term die in de jaren 80 in de Verenigde Staten is bedacht om de toenmalige situatie te beschrijving in de najaren van de koude oorlog. VUCA staat voor “Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity”.

[VIDEO] Wat zeggen de laatste financiële resultaten in de techsector?

Siddy Jobe, Portfolio Manager bij Econopolis, licht de laatste bedrijfsresultaten toe van de technologiebedrijven.

[VIDEO] Wat is de impact van het Corona-virus op de techsector?

Siddy Jobe, Portfolio Manager bij Econopolis, licht toe wat de impact van het Corona-virus is op de technologiebedrijven.

[PODCAST] Marc Langeveld op BNR Beurswatch rond de beursactualiteit

Marc Langeveld, Senior Fund Manager bij Econopolis, geeft toelichting op BNR Beurswatch rond het Coronavirus en de risico's voor aandelenbeleggers.

[VIDEO] Het potentieel van 5G voor beleggers

Siddy Jobe, technologie-expert en Portfolio Manager bij Econopolis, licht toe wat het potentieel is van 5G-technologie voor beleggers.