Skip to the content

Fondsen Econopolis slepen opnieuw prestigieus ESG-label in de wacht

Econopolis kondigt vandaag aan dat het Econopolis Smart Convictions Fund het prestigieuze Febelfin-label voor duurzaamheid in de wacht heeft gesleept. Het onderstreept daarmee haar verbintenis om enkel duurzame en ethisch verantwoorde beleggingen aan haar cliënten aan te bieden.

Zorgt coronavaccin voor sectorrotatie?

Tot op heden was november een zeer goede beursmaand. In onze blog las u al dat de waarschijnlijke combinatie van een Democratische president met een senaat die gedomineerd wordt door Republikeinen, positief is voor de beurzen. De hoera-berichten van diverse farmaceutische bedrijven omtrent de snelle lancering van enkele zeer doeltreffende coronavaccins maakten het beursfeestje compleet. Aandelen die het dit jaar hard te verduren hadden door corona veerden fors op de afgelopen dagen. De vraag is of het hier om een tijdelijke opleving gaat of een duurzame sectorrotatie.

 

Op naar een Democratische president en Republikeinse senaat?

Beleggen doet u steeds met een langetermijnvisie. Toch hielden we bij Econopolis de afgelopen week alles omtrent de presidentsverkiezingen nauwlettend in het oog. Het feit dat het ernaar uitziet dat we de komende vier jaar met een Democratische president en Republikeinse senaat te maken zullen krijgen, had een positieve impact op de beurzen. Al mogen er uiteraard niet te vroeg conclusies getrokken worden. Ook in de strijd om het presidentschap worden de prijzen pas aan de meet uitgedeeld.

Uitgelegd: hoe werken fondsenkoersen?

Begrijpen hoe fondsenkoersen worden berekend en wanneer ze worden gepubliceerd kan handig zijn bij de waardering van uw beleggingsportefeuille of bij de beslissing rond de in- of uitstap in een fonds.