Skip to the content

Hoe we ons wapenen tegen de tweede coronagolf

Een samenvatting van de afgelopen beursweek in slechts enkele woorden? Corona houdt de beurs (opnieuw) in zijn greep. De afgelopen dagen daalde de Bel20 met een kleine 5%. Het aantal ziekenhuisopnames in ons land is vandaag gestegen boven het aantal tijdens de eerste coronagolf en we zullen vermoedelijk snel opnieuw in lockdown gaan. Dit alles doet onze economie, en dus de beurzen, pijn. Daar komt nog eens bij dat de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten voor heel wat onzekerheid zorgen. Het beschermen van uw vermogen is altijd ons uitgangspunt geweest, ook in deze onzekere tijden. Ontdek hoe we ons bij Econopolis hebben gepositioneerd om de tweede coronagolf succesvol te doorstaan.

Presteren familiebedrijven beter op de beurs?

Weet u wat de bedrijven Ford Motors, Lotus Bakeries, Nike en Walmart met elkaar gemeen hebben? Allen zijn het familiebedrijven. Maakt dit iets uit voor beleggers? Absoluut. In het algemeen denken familiaal geleide ondernemingen meer op de lange termijn, hebben ze een gezondere balans, zijn ze winstgevender en presteren ze beter op de beurs.

Favoriet Biden stemt beurzen hoopvol in aanloop naar presidentsverkiezingen

Op dinsdag 3 november weten we wie zich de komende vier jaar president van Amerika mag noemen. Terwijl Donald Trump momenteel met COVID-19 te kampen heeft, lijkt Joe Biden een voorsprong te nemen in de peilingen. Al leerden we tijdens de vorige presidentsverkiezingen dat peilingen zeker niet alleszeggend zijn. De prijzen worden pas aan de meet uitgereikt. Ook voor beleggers is het interessant om de verkiezingen te volgen. Het heeft belangrijke implicaties voor onze economie en de financiële markten. Zo profiteren bedrijven actief in zonne-en windenergie van een overwinning van Biden, terwijl financiële ondernemingen dan weer hopen op een overwinning van Trump. Ontdek de belangrijkste implicaties van de Amerikaanse verkiezingen op uw beleggingsportefeuille in dit beknopt artikel.