Skip to the content

Acht redenen waarom we bij Econopolis niet in internationale grootbanken beleggen

Behoudens enkele uitzonderingen in specifieke compartimenten, beleggen we bij Econopolis niet in aandelen van internationele bankinstellingen. We brengen acht argumenten naar voren.

Goud: een ‘barbaars relikwie’ of een toegevoegde waarde in de portefeuille?

Goud blijft tot de verbeelding spreken. Het edelmetaal kan al 5.000 jaar rekenen op de belangstelling van beleggers. Het is een symbool voor macht, vermogen en eerlijkheid (‘goudeerlijk’).

Econopolis fondsen slepen prestigieus ESG-label in de wacht

Econopolis kondigt vandaag aan dat verschillende beleggingsfondsen uit haar gamma en dat van haar partner Crelan het prestigieuze Febelfin-label voor duurzaamheid in de wacht hebben gesleept. Het bevestigt daarmee haar verbintenis om enkel duurzame en ethisch verantwoorde beleggingen aan haar cliënten aan te bieden.

Passief beleggen en gigantisme in de techsector: een gevaarlijke cocktail?

De combinatie van allesoverheersend gigantisme in de technologiesector en blinde aankopen in passieve beleggingsproducten kan weleens gevaarlijk worden wanneer iedereen naar de uitgang wil. Bedrijven zoals Amazon.com, Apple en Alphabet hebben enorm geprofiteerd van flows naar passief beheerde ETF’s. Beleggers zijn weer euforisch en vergeten dat de indices worden gestuwd door een beperkt clubje superbedrijven.

[VIDEO] Siddy Jobe over de beursgang van Virgin Galactic

Beleggen in ruimtevaarttoerisme is niet langer science fiction. Ontdek wat Siddy Jobe, technologie expert bij Econopolis, te zeggen heeft over de beursgang van Virgin Galactic en de vooruitzichten op de sector.

[VIDEO] Bernard Thant over de nakende fusie in de autosector

Fusie in autoland in de maak? Ontdek wat onze aandelenanalist Bernard Thant denkt van de lopende fusiegesprekken tussen Fiat Chrysler Automobiles en PSA (Peugeot, Citroën, Opel).

Geen personencultus bij Econopolis, wél slimme samenwerking

Bij Econopolis worden de fondsen en mandaten beheerd door minstens twee collega’s die perfect op elkaar zijn afgestemd en elkaar challengen. Die kleinschalige organisatie laat toe dat fondsbeheerders nog steeds de ‘credits’ krijgen voor de convicties die ze toepassen in de portefeuille. Het is dus zeker geen verwaterd ‘consensus’ beheer dat je terugvindt bij de zeer grote instellingen, maar wel actief beheer dat wars van benchmarks belegt in bedrijven die voldoen aan strenge kwaliteitsvereisten en duurzame kenmerken hebben.

[VIDEO] Jeroen Kerstens over de laatste beleidsbeslissingen van de ECB

Macro-econoom & Wealth Manager Jeroen Kerstens geeft duiding bij het laatste rentebesluit van de ECB, de nalatenschap van Mario Draghi en de verwachtingen rond kersvers ECB-voorzitter Christine Lagarde.

[VIDEO] Marc Langeveld over WeWork en beursintroducties in Tech

Marc Langeveld, Senior Portfolio Manager bij Econopolis, geeft toelichting bij de recente beurs(af)gang van WeWork en de vooruitzichten rond toekomstige beursintroducties in de technologiesector. Het thema ‘technologie’ is en blijft één van onze beleggingsconvicties. De recente lancering van een nieuw Econopolis-fonds gericht op technologieaandelen is daarvan een mooi voorbeeld.