Skip to the content
Econopolis' entrance

Historiek

 

Econopolis werd in 2009 opgericht om private en institutionele beleggers te begeleiden bij het beheer van hun vermogen in het nieuwe financieel-economische tijdperk. Het logo van onze firma – een sterke toren – verwijst naar de veilige en zichtbare haven die we willen zijn voor onze klanten. Een toren biedt een overzicht op het financieel-economische speelveld. Men kan zich erop oriënteren. De wereld zit immers complex in elkaar, en de financiële markten zijn daar een exponent van. Oorlog op Europese bodem, een energiecrisis, sterk oplopende inflatie… Tot voor kort waren ze ondenkbaar, maar vandaag een realiteit. De oude recepten uit de beleggingswereld zijn stilaan uitgewerkt. Het is dus tijd voor een frisse benadering.

 

Econopolis Climate Consulting team

Veel meer dan vermogensbeheer

 

In de voorbije jaren is onze groep uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Belgische financiële sector. Ons beleggingsaanbod omvat verschillende beleggingsfondsen, naast discretionaire beheermandaten voor institutionele beleggers en vermogende families. Maar ons expertise reikt nog een stuk verder dan dat.

Econopolis geeft ook onafhankelijk strategisch en economisch advies aan bedrijven, overheden en instellingen. En we bieden onze cliënten ook niet-genoteerde private investeringen aan, die passen bij hun waarden, voorgeschiedenis en affiniteiten.

De klimaatschok

We publiceerden onlangs het boek ‘De Klimaatschok’, met klimaatoplossingen die inspireren en de economie stimuleren. Onze droom is ook de financiering voor een schip rond te krijgen om de Plastic Soup op te ruimen op de Middellandse Zee.

Een klimaatplan voor de Gentse Kanaalzone

Wist u dat Econopolis de Gentse Kanaalzone begeleidt in een ambitieus decarboniseringsproject? Wij schreven de strategische visie van de provincie Oost-Vlaanderen neer, en die wordt nog steeds uitgevoerd.

Het allereerste energie-eiland ter wereld

Als er een eiland 40 km voor de Belgische kust wordt gebouwd (i.e. Prinses Elisabeth Eiland), dan is dat mede dankzij Econopolis die de financieel-economische berekeningen van het project maakte.

En zoveel meer...

 

Econopolis maakte een toekomstvisie om luchtvaart duurzaam te maken, en werkte in 2010 op een plan voor de toekomst van de Vlaamse maaksectoren. Ook voor de mediasector, en de farmasector maakten we strategische plannen, telkens gericht op financiële en maatschappelijke duurzaamheid. We hebben kosteloos meegewerkt aan het economisch relancebeleid van de Vlaamse overheid na de uitbraak van de coronapandemie omdat we daarmee ons maatschappelijk engagement voluit konden uitspelen.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking, wil u graag een vrijblijvende kennismaking, of heeft u een specifiek idee? Contacteer ons voor een afspraak.