Skip to the content

Over Finactum

Finactum brengt alle Belgische financiële bedrijfsdata in kaart met een overzichtelijk platform. Dit dataplatform zorgt voor een duidelijke visualisatie van de financiële status van Belgische ondernemingen in combinatie met overzichten die specifieke bedrijfsinformatie bevatten. Zeer gerichte en geavanceerde zoekmogelijkheden maken van het platform Finactum een handige en gebruiksvriendelijke tool om de Belgische markt van ondernemingen te verkennen en analyseren.

Econopolis wil vertrekkend van Finactum, verschillende relevante data koppelen die betere inzichten geven over netwerken, hidden champions en performantie van bedrijven. Het doel is dit ook te koppelen aan klimaatdata en andere toekomstgerichte relevante data. De overname van Finactum versterkt de sterk groeiende tak in klimaatconsulting en biedt bijkomende mogelijkheden inzake dienstverlening op vlak van data. Econopolis zal deze data-activiteiten verder ontwikkelen onder de naam “EconoData”.

Het dataplatform zal enerzijds worden ingezet om hoogwaardige bedrijfsdata en inzichten aan te bieden aan onze klanten en netwerk, en anderzijds voor het verrijken van consultingopdrachten en eigen onderzoek. Verdere ontwikkelingen van het platform zullen gebeuren in samenwerking met het IT-bedrijf Delacom en met Starfisk.

 

v.l.n.r. Geert Noels (Econopolis), Tobias Crikemans (Econopolis), Bart Duron (Starfisk) en Martin Lagauw (Starfisk).