Skip to the content

Waarom een DBI-fonds?

 

Heeft u cash in uw vennootschap opgebouwd die u niet dadelijk nodig heeft? Dan wilt u dat vermogen zo goed mogelijk laten opbrengen, liefst zonder dat u er zelf al te veel naar moet omkijken. In dat geval heeft Econopolis een gepaste oplossing voor u: de DBI-bevek. Met een investering in een DBI-fonds zit u twee keer goed: u laat uw vermogen ook binnen de vennootschap beleggen op een professionele manier, én u geniet van een fiscaalvriendelijke regeling, specifiek van toepassing op deze DBI-fondsen.

Een DBI-fonds voor elk type risicoprofiel

 

Econopolis lanceerde in 2018 haar DBI-aanbod met een DBI-compartiment die belegt in internationale aandelen, over alle sectoren heen. Gaandeweg werd het assortiment uitgebreid naar thematische DBI fondsen tot zelfs gemengde DBI-fondsen voor de conservatieve belegger. Als u als ondernemer in onzekere tijden naast rendement ook een veilige buffer zoekt, vindt u hierin ook uw gading. Het neutrale aandelengewicht bedraagt nl. 25%, de rest van de portefeuille wordt geïnvesteerd in obligaties en cash. Dat betekent wel dat u vennootschapsbelasting verschuldigd bent voor het niet-aandelengedeelte, en de eventuele ‘slechte’ aandelen die niet in aanmerking komen voor de DBI-aftrek

Ontdek onze DBI-fondsen

Van wereldwijde aandelen naar thematische convicties tot defensieve gemengde fondsen. Ons DBI-aanbod heeft een oplossing voor elke vennootshap.