Skip to the content
Econopolis' entrance

Onze filosofie

Econopolis ontstond vanuit een unieke visie op onze (financiële) wereld, economie en maatschappij na de “Econoshock”

Econopolis (°2009) zet de woorden van het boek en de tv-serie Econoshock om in daden: vermogensbeheer voor het nieuwe financieel-economische tijdperk.

Met een a-typische aanpak, afgestemd op de nieuwe economische realiteit, gebouwd op heilige basisprincipes als onafhankelijkheid, duurzaamheid en transparantie.

Een team van specialisten vertaalt de Econopolis-principes naar een unieke strategie voor uw vermogen, gericht op kapitaalbehoud en groei via de talrijke opportuniteiten die het nieuwe economische landschap ons biedt.

 

Econoschock books

Econopolis wil een kwaliteitslabel voor financieel-economisch advies en beleggingen zijn. Onze organisatie is geboren tijdens de financiële crisis. Toen we deze organisatie oprichtten, zijn we derhalve van een leeg blad gestart en hebben we rekening gehouden met alles wat er is fout gelopen in de financiële sector. Wij investeren zelf voortdurend in creativiteit, kwaliteit en menselijk talent. Onze financiële partners screenen we ook op hun duurzame kenmerken, ethiek en transparantie.

Vanuit een oprechte bekommernis om de wereld, onze klanten en onze medewerkers screenen we onafgebroken onze eigen ideeën, strategie en beslissingen. We gaan niet blind uit van het eigen grote gelijk, maar bekijken eigen inzichten kritisch. Vanuit diezelfde bekommernis scharen we ons ook achter sociale engagementen. Ethisch en maatschappelijk verantwoord handelen is een fundamenteel onderdeel van onze werkwijze.

Onze strategie is gericht op de lange termijn, voorbij de waan van de dag. We communiceren duidelijk en open over onze strategie en inzichten. En proberen zo een duurzame relatie op te bouwen met onze klanten. Dat is de beste garantie op succes en tevredenheid.

 

 

Ons beheer stoelt op een aantal bouwstenen en principes, die volgens ons het verschil maken:

Eenvoud & eerlijkheid

Eenvoud & eerlijkheid

Wij leggen een focus op eenvoud, transparantie en de de lange termijn, in nauwe dialoog met de klant.

Op maat gemaakt

Op maat gemaakt

Iedere klant is anders, iedere opdracht is anders. Een standaardaanpak bestaat niet bij Econopolis. Maatwerk is onze stijl.

Ethisch & duurzaam

Ethisch & duurzaam

Vanuit een echte bekommernis om de wereld, onze klanten en onze medewerkers kijken wij altijd kritisch naar onze ideeën en beslissingen.

Trouw aan onze 10 basisprincipes

Trouw aan onze 10 basisprincipes

Kapitaalbehoud, Veiligheid, Eenvoud, Transparantie, Reputatie, Traag geld, Vertrouwen, Discretie, Rentmeesterschap & Professionalisme

Ontdek onze 10 basisprincipes