Skip to the content

 

NIEUW Econopolis Climate Fund voor Crelan

Beleggingen in een beter klimaat! Herbekijk het lanceringswebinar van het Econopolis Climate Fonds voor Crelan door Gino Delaere, Senior Markets Consultant, Bernard Thant co-Beheerder en Pieter Slegers, Portfolio Analist. Waarom dit een opportuniteit is en hoe onze unieke strategie werd voorbereid door het Econopolis-DNA-team (60 minuten UITSLUITEND voor u als financiële tussenpersoon Crelan). 

De presentatie kan u hier vinden (intern materiaal) dd.13/01/2022

U kan alvast ons kort introductiefilmpje over het recent gelanceerde Climate Fund gebruiken.

Deze uitgebreide interne brochure werd u midden januari met interne post bezorgd (slechts 1 duurzaam exemplaar = uitsluitend voor u als financiële tussenpersoon Crelan-bankagent bestemd)

Eerstvolgende LIVE webinar met Geert Noels

INSCHRIJVEN donderdag 12 mei 2022 om 13u00

Heeft u vragen voor, tijdens of na het webinar, bezorg ze ons via  webinar@econopolis.be

Herbekijk hier de opname van ons webinar op 31 maart. De getoonde presentatie kan u hier ook consulteren.

Hier vindt u de NIEUWE voorwaarden en procedure sinds 1 april 2021 om een half studiepunt te bekomen.

We treffen elkaar 21 juni 2022 opnieuw voor een Markets Update,  volledige kalender 2022 is consulteerbaar.

Econopolis Roadshow 20 januari 2022 voor Crelan

Onze fondsbeheerders en beleggingsexperten delen graag hun laatste inzichten en productoplossingen met u tijdens de DIGITALE roadshow op donderdag 20 januari 2022 om 10u30 OF 14u00 naar keuze.

Een uitnodiging om zich in te schrijven voor deze digitale afspraak in 2022 zal u per e-mail ontvangen. 

Met de flexibiliteit van 2021 en het perspectief in 2022 gaan we voor een gezonde tijd, dag na dag, uw en onze prioriteit!

Crelan Fund EconoNEXT: update beleggingsbeleid

Herbekijk hier de nieuwe strategie van Crelan Fund EconoNext.

Onze Senior Emerging Consulent, Gino Delaere, licht deze in 17 minuten toe tijdens zijn bezoek aan België in september 2021.

Veel kijkplezier, aarzel niet om ons uw vragen via crelan@econopolis.be te zenden.

Beleggingsavond Crelan 20 oktober 2021

Via onderstaande link kan de Crelan-beleggingsavond met Econopolis herbeleefd worden.
Overleeft jouw portefeuille de coronacrisis?
Gedurende 40 minuten spreken Hanne Decoutere, Bart Abeloos, Jeroen Kerstens en Geert Noels uw cliënten en prospecten toe op 20 oktober 2021.
Ook de Franstalige uitzending is te herbekijken met Emilie Dupuis, Bart Abeloos, Vincent Van Zande en Geert Noels als gastsprekers.

Tutorail Crelan Member Area

Wilt u de Crelan Member Area graag beter leren kennen? Ontdek er dan alles over in deze tutorail.

 

 

Econopolis Roadshow september 2021 voor Crelan

Onze fondsbeheerders en beleggingsexperten delen graag hun laatste inzichten en productoplossingen met u tijdens deze digitale roadshow. Exclusief voor de Crelan financiële tussenpersoon.

Heeft u vragen of feedback omtrent deze roadshow van 22&23 september 2021, gelieve ons deze te bezorgen via: crelan@econopolis.be.

De presentatie vindt u hier in pdf-formaat.

Het programma kan u hier gechronometreerd nalezen.

Dagboek Team Econopolis- Special

Het dagboek is even gepauzeerd. U vindt alle linken naar de fragmenten onderaan de nieuwsbrief van 14.05.2020. 

Dagboek Team Econopolis - 14.05.2020

Onze specialisten trachten eveneens u te informeren over de groeilanden en technologie. 

Groeilanden Special 18.05.2020

Tech Special 09.05.2020

Tech Special 01.05.2020

Tech Special 25.04.2020

Tech Special 11.04.2020

Groeilanden Special 04.04.2020

Tech Special 03.04.2020

Actua Video

Marc Langeveld, Senior Fund Manager & Director Econopolis The Netherlands, legt in deze video uit wat de belangrijkste technologiethema's van 2021 zullen zijn. Vooral 5G en cybersecurity zouden sterk moeten kunnen presteren. Verder licht Marc Langeveld ook de zogenaamde rotatieshift van groei- naar waardeaandelen van de afgelopen weken toe.

 

Blogposts

 

Meer plastic dan vis in oceanen tegen 2050

Meer plastic dan vis in onze oceanen tegen 2050. Dat is het lot dat ons te wachten staat wanneer het probleem omtrent plasticsoep niet wordt aangepakt.
Kristof Eggermont, Business Analyst bij Econopolis, concludeert dat het van essentieel belang zal zijn dat overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers gaan samenwerken rond het probleem van plasticsoep. Lees het artikel hier.

Groeilanden kijken terug op goed beursjaar

In deze bijdrage maakt Gino Delaere de balans op van de groeilanden, waar de aandelenmarkten - verrassend voor velen - gemiddeld een vrij sterk jaar achter de rug hebben. Wij verwachten dat er het komende decennium nog meerdere goede periodes zullen volgen. U kan het artikel hier lezen.

Op naar een Democratische president en Republikeinse senaat?

Beleggen doet u steeds met een langetermijnvisie. Toch hielden we bij Econopolis de afgelopen week alles omtrent de presidentsverkiezingen nauwlettend in het oog. Het feit dat het ernaar uitziet dat we de komende vier jaar met een Democratische president en Republikeinse senaat te maken zullen krijgen, had een positieve impact op de beurzen. Al mogen er uiteraard niet te vroeg conclusies getrokken worden. Volgens Bernard Thant, Equity Analyst bij Econopolis, worden ook de prijzen bij de strijd om het presidentschap pas aan de meet uitgedeeld. 

Uitgelegd: hoe werken fondsenkoersen?

Begrijpen hoe fondsenkoersen worden berekend en wanneer ze worden gepubliceerd kan handig zijn bij de waardering van uw beleggingsportefeuille of bij de beslissing rond de in- of uitstap in een fonds. Fred Janssens, Chief Risk Officer bij Econopolis, geeft graag meer uitleg

Econopolis en Crelan slepen Febelfin duurzaamheidslabel in de wacht!

Econopolis kondigt vandaag aan dat verschillende beleggingsfondsen uit haar gamma en dat van haar partner Crelan opnieuw het prestigieuze Febelfin-label voor duurzaam beleggen in de wacht hebben gesleept. Het bevestigt daarmee haar verbintenis om enkel duurzame en ethisch verantwoorde beleggingen aan haar cliënten aan te bieden. Lees meer hier. 

Hoe we ons wapenen tegen de tweede coronagolf

Een samenvatting van de afgelopen beursweek in slechts enkele woorden? Corona houdt de beurs (opnieuw) in zijn greep. Pieter Slegers, Portfolio Analyst bij Econopolis, geeft meer duiding over hoe we ons positioneren bij Econopolis

Presteren familiebedrijven beter op de beurs?

Weet u wat de bedrijven Ford Motors, Lotus Bakeries, Nike en Walmart met elkaar gemeen hebben? Allen zijn het familiebedrijven. Maakt dit iets uit voor beleggers? Absoluut. In het algemeen denken familiaal geleide ondernemingen meer op de lange termijn, hebben ze een gezondere balans, zijn ze winstgevender en presteren ze beter op de beurs. Pieter Slegers, Portfolio Analyst bij Econopolis, geeft meer uitleg

Favoriet Biden stemt beurzen hoopvol in aanloop naar presidentsverkiezingen

Op dinsdag 3 november weten we wie zich de komende vier jaar president van Amerika mag noemen. Terwijl Donald Trump momenteel met COVID-19 te kampen heeft, lijkt Joe Biden een voorsprong te nemen in de peilingen. Al leerden we tijdens de vorige presidentsverkiezingen dat peilingen zeker niet alleszeggend zijn. Lees hier het verslag van Pieter Slegers, Portfolio Analyst bij Econopolis. 

Het belang van een sterke balans

Hoewel de beurskoersen het op dit moment misschien niet doen vermoeden, hakt de coronacrisis stevig in op onze economie. COVID-19 houdt het dagelijks bedrijfsleven in een wurggreep. In uitdagende tijden als deze is het voor bedrijven meer dan ooit belangrijk dat ze beschikken over een sterke balans. Lees hier het artikel van Pieter Slegers, Portfolio Analyst bij Econopolis. 

Podcast met Alex Agnew

Geert Noels bij Alex Agnew: 'De overheid heeft veel te laat gecommuniceerd over corona'